ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд над Pussy Riot: у потерпілого болить душа

Російські ЗМІ ведуть он-лайн-репортаж із залу суду.

Суд над Pussy Riot: у потерпілого болить душа
Фото: EPA/UPG

31 липня в Хамовницькому суді Москви почалося слухання у справі Pussy Riot - дівчат, які організували "панк-молебень за Путіна" в Храмі Христа Спасителя в Санкт-Петербурзі. Російські ЗМІ ведуть он-лайн-репортаж із залу суду.

Потерпілий вівтарник Железов розповів, як Pussy Riot своїм молебнем образили його почуття: "Я почув жіночі крики, вийшов і побачив, що на амвоні стрибають ці дівчата. А ще кілька людей стояли на сходинках і фотографували це дійство. Я почав швидко підніматися на амвон, щоби припинити це. Те, що сталося таке блюзнірство, покоробило мене до глибини душі. У храмі всі обімліли. Люди прийшли туди, налаштовані на молитовний лад. А тут таке!"

Судове засідання проходить в дусі "Казки про Трійку" Стругацьких:

Потерпілий вівтарник Циганюк:

- Мені завдано душевної шкоди! У мене душа болить. Цей біль назавжди залишиться в моєму серці.

Адвокат Волкова:

- Де саме і як вона у вас болить?

Суддя:

- Питання не по суті!

Адвокат Волкова:

- А не завдало вам болю те, що молоді жінки, у яких є маленькі діти, сидять півроку під арештом?

Суддя:

- Питання не по суті!

Адвокат Pussy Riot Волкова розповіла, що дівчат утримують у поганих умовах: "Учора вони лягли о 02:00 ночі, підняли їх о 5-й ранку. Дівчата засипають на ходу. Гарячого харчування їм не дають, що твориться з їхніми шлунками, я не уявляю. І ніхто за це не несе відповідальності, ні суддя, ні СІЗО - ніхто. Лікар (за освітою ветеринар) вимірює у них пульс і тиск - і вперед на засідання, з ранку і до ночі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram