ГоловнаСуспільствоЖиття

МНС обмежило доступ людей до лісів

Міністерство намагається не допустити пожеж.

МНС обмежило доступ людей до лісів
Фото: Владимир Марус

Регіональним комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій наказано обмежити доступ людей до лісів на період підвищеної пожежної небезпеки.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МНС.

Відповідне доручення головам комісій дав перший заступник міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут на міжвідомчій селекторній нараді з питань запобігання та протидії пожежам у природних екосистемах 1 серпня.

"Необхідно максимально обмежити доступ населення і в'їзд автомобільного транспорту на територію лісових масивів, починаючи від сьогодні, 1 серпня, і до особливого розпорядження. Звертаюся до голів регіональних комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з проханням своєчасно організувати всі необхідні заходи, щоб обмежити доступ людей у ліси", - цитує прес-служба слова Бута.

Він зазначив, що до цієї роботи необхідно залучати працівників лісового господарства, міліції та підрозділів Внутрішніх військ.

Бут наголосив, що в разі виявлення загорянь у лісах потрібно негайно залучати необхідну кількість сил і засобів для їх ліквідації, комплексно залучати наземні сили й авіацію, гасити пожежі безперервно, у цілодобовому режимі, а також організовувати спостереження за районом пожежі після його ліквідації, щоб не допустити повторних займань.

Окрім того, перший заступник міністра звернувся до представників місцевої влади та Державного агентства лісових ресурсів із проханням максимально сприяти вирішенню питань із забезпеченням залучених до гасіння лісових пожеж наземних сил й авіації паливно-мастильними матеріалами, харчуванням і надавати допомогу в їхньому розміщенні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров доручив МНС посилити профілактику пожеж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram