ГоловнаСуспільствоЖиття

У Севастополі побудують додаткове житло для російських моряків

Міноборони РФ збільшить обсяги будівництва на 800 квартир.

У Севастополі побудують додаткове житло для російських моряків
Фото: tur.zp.ua

У Севастополі збільшать обсяги будівництва житла для російських військовослужбовців у районі Козачої бухти.

Про це повідомив голова Севастопольської міської держадміністрації Володимир Яцуба під час апаратної наради.

"Керівництво міністерства оборони Російської Федерації остаточно вирішило збільшити обсяги будівництва житла в бухті Козачій на 800 квартир. Питання фінансування вирішено. Нам потрібно прискорити питання, пов'язані з будівництвом школи та дитячого садка", - зазначив Володимир Яцуба.

За інформацією прес-служби Севастопольської МДА, напередодні Дня флоту, на зустрічі з членами правління Громадської ради при Міноборони В. Яцуба розповів, що Чорноморський флот і його підрозділи в Козачій бухті планують ввести в експлуатацію 3 тис. квартир (раніше повідомляли про будівництво більш ніж 2 тис. квартир - Ред.).

"Ми з міністром оборони Росії оглянули будівельні майданчики в Козачій бухті, після чого міністр ухвалив рішення про виділення 90 млн грн на будівництво школи і 36 млн грн - дитячого садка. Окрім того, було вирішено питання підведення до цього будівельного майданчика газу. Технічні умови "Севастопольгазу" для під'єднання нових будинків РФ становили 130 млн грн. Мною була вирішена ця проблема, і російська сторона була звільнена від сплати цих коштів", - зазначив голова СМДА.

В. Яцуба також пообіцяв, що в мікрорайоні Бухта Козача встановлять пам'ятник колишньому головнокомандувачу ВМФ СРСР, адміралові флоту Сергію Горшкову, а після завершення будівництва нового мікрорайону тут з'являться бульвар і вулиця імені Горшкова.

Як повідомляли раніше, Міноборони обіцяє цього року забезпечити житлом 2,1 тис. військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram