ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Гостиный двор

Попов: зовнішній вигляд і цільове призначення Гостинного двору буде збережено

У будівлі планують влаштовувати постійно діючі художні виставки та виступи творчих колективів.

Попов: зовнішній вигляд і цільове призначення Гостинного двору буде збережено
Фото: kmv.gov.ua

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявив, що цільове призначення і зовнішній вигляд Гостинного двору в Києві буде збережено.

Про це він повідомив журналістів під час нагородження працівників Південно-західної залізниці за підготовку та проведення Євро-2012.

"Реконструкція або ремонт, який там відбувається, проходить під контролем наших міських служб. І ми гарантуємо, що той вигляд, який є, буде збережено. Цільове призначення цього об'єкта буде збережено", - заявив він.

Попов зазначив, що після реконструкції в Гостинному дворі плануються влаштовувати постійно діючі художні виставки та виступи творчих колективів.

"Там буде реалізовано проекти, яких до цього часу не було. Наприклад, це постійна присутність наших майстрів, художників, музикантів, відомих колективів, які проводитимуть там свої заходи. Причому щодня будуть виставки. Для нас ця тема дуже цікава, тому що хочемо робити акцент на цьому в частині розвитку туризму і збереження нашої культурної спадщини. Тому співпраця з Гостинним двором у міста буде дуже активна, і ми забезпечимо його реконструкцію в інтересах територіальної громади Києва", - додав голова КМДА.

При цьому Попов зазначив, що нічого не може сказати про подальшу долю будівлі у зв'язку з дозволом на його приватизацію, оскільки Гостинний двір не є в оперативному управлінні міста.

Нагадаємо, 3 серпня Президент Віктор Янукович підписав закон, яким дозволено приватизацію Гостинного двору в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram