ГоловнаСуспільствоЖиття

Даївці не пустили в Київ на акцію протесту 50 мікроавтобусів

Перевізники не згідні з результатами розподілу прав здійснення перевезення пасажирів.

Даївці не пустили в Київ на акцію протесту 50 мікроавтобусів
Фото: Макс Левин

Працівники ДАІ не пропустили в Київ понад 50 мікроавтобусів, водії яких мали намір узяти участь в акції протесту - щоб запобігти заторам.

"Сьогодні декілька приватних перевізників і представників суб'єктів підприємницької діяльності, які спеціалізуються в наданні населенню послуг у сфері приватних пасажирських перевезень, під керівництвом одного з громадських об'єднань мали намір провести в центральній частині столиці протестну акцію з одночасним блокуванням дорожнього руху", - повідомили у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в м. Києві.

Акція пов'язана з незгодою перевізників з результатами розподілу прав здійснювати перевезення пасажирів на маршрутах Київської області.

Враховуючи можливі негативні наслідки концентрованого пересування великої кількості мікроавтобусів проїжджою частиною центральних вулиць Києва з обмеженою пропускною можливістю автотранспорту та інтенсивним режимом руху, керівництво столичної міліції вирішило зупинити колону мікроавтобусів на під'їзді до міста.

Близько 8:00 на Великій кільцевій дорозі працівники ДАІ зупинили колону з 53 мікроавтобусів різних марок. Організаторам та учасникам акції роз'яснили причини зупинки і норми Конституції та чинного законодавства щодо проведення масових зібрань громадян. Усього в акції беруть участь близько 70 громадян. Порушень громадського порядку не зафіксовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram