ГоловнаСуспільствоЖиття

Ліснича хоче, щоб їй повернули крісло

Екс-директор має намір домагатися відновлення на посаді аж до звернення в суд.

Ліснича хоче, щоб їй повернули крісло
Фото: tsn.ua

Звільнена з посади генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Вікторія Ліснича має намір домагатися відновлення на посаді аж до звернення в суд.

Про це повідомила її адвокат Людмила Ходос на прес-конференції в понеділок у Києві.

"На сьогодні ми подали лист на ім'я міністра, в якому йдеться, що всупереч чинному законодавству цей наказ (про звільнення, - ред.) було видано, і ми хочемо врегулювати це питання мирно", - сказала вона.

За словами юриста, якщо не вдасться врегулювати це питання мирним шляхом, то Ліснича звернеться до суду з позовом про незаконність свого звільнення.

Зокрема, Ходос зазначила, що на момент видачі наказу про звільнення Ліснича перебувала в стаціонарі на лікуванні у зв'язку з погіршенням стану здоров'я, про що телефоном уранці 9 серпня повідомила міністра культури.

Крім того, екс-гендиректора не ознайомили з підставами, на яких видали наказ про звільнення.

"Якщо ж справа дійде до суду, то Ліснича вимагатиме відновлення на посаді та відшкодування їй компенсації за моральний збиток", - зазначила адвокат.

Також під час прес-конференції було озвучено лист трудового колективу заповідника до прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою розібратися в ситуації, і повернути Лісничий на посаду гендиректора. В іншому разі колектив обіцяє звернутися до ЮНЕСКО.

Нагадаємо, наказом від 9 серпня Лісничу було звільнено з посади гендиректора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника. Після цього в. о. гендиректора заповідника було призначено Наталію Клименко, яка відразу ж відновила колишню модель Владу Прокаєву на посаді замгендиректора заповідника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram