ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацкомісія з моралі хоче заборонити "Сімпсонів" і "Лунтіка"

Костицький скликає комісію через скарги віруючих.

Нацкомісія з моралі хоче заборонити "Сімпсонів" і "Лунтіка"
Фото: stainlesstlrat.livejournal.com

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі збереться на окреме засідання щодо дитячих мультфільмів.

Про це йдеться на офіційному сайті Комісії.

"Підставою для такого рішення послужило повідомлення, яке поширюють останнім часом через Інтернет, де йдеться про дослідження популярних серед дітей мультфільмів "Губка Боб", "Лунтік", "Маша і Ведмідь", "Телепузики", "Покемони", "Сімпсони" та багатьох інших. Вони, на думку укладачів брошури, несуть реальну загрозу нашим дітям", - зазначено в поясненні Нацкомісії.

Варто зазначити, що в Інтернеті брошуру "Мультфільми. Загроза для наших дітей" опубліковано на сторінках релігійних організацій. У самій книзі видавця не вказано. У тексті видання говориться про шкоду від окремих мультфільмів. Так, "Гріффінів" називають насмішкою над родиною, "Телепузиків", "Губку Боба" і Діснейленд звинувачують у пропаганді гомосексуалізму, а Машу з "Маші і Ведмедя" називають "дитиною ювенальної юстиції". "Сімпсонів" звинувачують у "голому садизмі", "Лунтіка" - у відсутності статі та сім'ї, а мультфільмам Волта Діснея пропонують оголосити бойкот, оскільки вони є пропагандою і порнографією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram