ГоловнаСуспільствоЖиття

На Полтавщині двох дівчат засудили за катування подруги

Злочинниці отримали 13 років в'язниці.

На Полтавщині двох дівчат засудили за катування подруги
Фото: runews.su

Апеляційний суд Полтавської області 13 серпня засудив 25-річну мешканку Комсомольська та 21-річну мешканку Полтави до 13 років позбавлення волі кожну і виплати 109 тис. гривень матеріальної та моральної шкоди 21-річній потерпілій подрузі, яку вони жорстоко катували.

Про це журналістів повідомила старший прокурор відділу підтримки державного обвинувачення в судах прокуратури області Олена Кашицина.

Суд визнав їх винними за статтями "замах на злочин" та "умисне вбивство" Кримінального кодексу.

Суд встановив, що в ніч із 19 проти 20 листопада 2010 року за попередньою змовою між собою, вони катували свою 21-річну подругу, яку звинувачували у викраденні належного їм майна.

Щоб змусити зізнатися в крадіжці, засуджені мучили дівчину, завдаючи численних ударів кулаками, ногами, підручними предметами по голові й інших частинах тіла.

Намагаючись подолати опір потерпілої, уламками дзеркала вони подряпали їй тіло, ножем відрізали волосся і підпалили на голові, здійснювали інші жорстокі насильницькі дії.

Не отримавши зізнання у крадіжці, засуджені виштовхали роздягнену дівчину на балкон і закрили його. Від перенесених тортур і холоду вона втратила свідомість.

Щоби приховати свої дії й уникнути покарання, зловмисниці скинули потерпілу з балкона четвертого поверху на землю, намагаючись імітувати самогубство.

Тільки завдяки втручанню сусідів, які викликали карету швидкої допомоги, потерпіла залишилася живою.

Суд задовольнив у повному обсязі заявлений потерпілою цивільний позов і постановив стягнути з засуджених 109 тис. гривень матеріальної та моральної шкоди.

Постановою Апеляційного суду Полтавської області залишено чинним вирок суду першої інстанції - Київського районного суду Полтави. Прокуратура області погодилася з ухваленим рішенням.

Як повідомляли раніше, в Севастополі пенсіонера задушили собачим повідком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram