ГоловнаСуспільствоЖиття

Посольства Італії та Німеччини очолили рейтинг найбільш ворожих до українців

Країни ставлять перепони потоку нелегальних мігрантів з України.

Посольства Італії та Німеччини очолили рейтинг найбільш ворожих до українців
Фото: odessa-life.od.ua

В рейтингу найбільш неприязних до українців посольств, що його склав "Корреспондент", лідирують дипвідомства Італії та Німеччини.

Журнал зазначає, що Німеччина, а також Чехія та Угорщина навіть посилили умови в'їзду, затягуючи процес розгляду заявки або висуваючи неадекватні вимоги до документів.

Дипвідомства цих країн не коментують причини своєї позиції, а експерти одностайні: посилення правил зумовлене великим потоком нелегальних мігрантів з України. На сьогодні, за даними Держкомстату, за кордоном працюють майже 1,3 млн українців, кожен п'ятий із них не має офіційного статусу. За туристичними візами, свідчать дані Eurostat, щороку в'їжджає в ЄС близько 2,5 млн осіб, долаючи все більш високі візові бар'єри.

При цьому видання зазначає, що частка відмов у видачі віз навіть у найпроблемніших країнах 2012 року порівняно з 2009-м зменшилася: у Німеччині - з 11% до 5,8%, у Чехії - з 4,2% до 1,5%, у Франції - з 5,7% до 0,8%.

Іспанія, Греція та Польща очолили рейтинг найбільш доброзичливих країн.

Посольства Греції та Іспанії, які потерпають від економічної кризи, тепер без зайвих питань штампують візи в українських паспортах.

У першому півріччі 2012 року грецьке посольство продемонструвало одну з найнижчих часток відмов у видачі віз -2%, хоча ще 2010-го, за даними громадської ініціативи "Європа без бар'єрів", цей показник сягав 9%.

Змінила гнів на милість і Іспанія, яка досі також мала репутацію не надто дружелюбною для українців країни. Сьогодні її посольство оформляє візи, в тому числі й багаторазові, протягом п'яти днів, а, крім того, розширило перелік документів, що підтверджують матеріальну забезпеченість туриста: тепер зовсім не обов'язково пред'являти довідку з банку - це може засвідчити лише квитанція з банкомату.

При складанні рейтингу видання попросило українські турагентства назвати по три найбільш і найменш дружні стосовно співвітчизників посольства. За кожне позитивне або негативне згадування посольство одержувало один бал. Підсумковий рейтинг складено методом підсумовування кількості згадувань. В опитуванні брали участь 36 українських турагентств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram