ГоловнаСуспільствоЖиття

МНС: з понеділка Україну охоплять урагани

Для Київської області 27 число буде найнебезпечнішим.

МНС: з понеділка Україну охоплять урагани
Фото: fotki.com

З понеділка на Україну із заходу насунуть бурі та вітри.

Про це в ексклюзивному коментарі УНН сказав заступник міністра надзвичайних ситуацій Василь Квашук.

"Надалі такі самі погодні умови будуть із 27 по 29 серпня, і почнуться вони із заходу - Прикарпаття, Закарпаття - й далі перейдуть на центральну та північну частини України й на Схід. Особливо для Київської області 27 число буде найнебезпечнішим", - сказав він.

Він також зазначив, що від ураганів, вітрів і злив, які пройшли цієї ночі, передусім постраждали Волинська область, Житомирська, Київська, Чернігівська.

"Збитки на цей час: 52 приватні житлові будинки без покрівель у Волинській області, 6 будинків комунально-господарського типу - це і фельдшерсько-акушерські пункти, і клуби, і школи у Волинській області. Також повалено близько 60 дерев у Волинській області. Щодо Чернігівської, Житомирської областей збитки уточнюються", - сказав співрозмовник агентства.

Він також зазначив, що, за попередніми даними, "у Волинській - 51, Житомирській області - 44, Київській області - 41 населений пункт і в Чернігівській області - два населені пункти, де спрацювала автоматика і населені пункти залишилися без електропостачання".

Як повідомляли, після спекотної погоди 27-29 серпня в Україні очікується різка зміна погодних умов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram