ГоловнаСуспільствоЖиття

Азаров пообіцяв, що через півтора року народжуваність перевищить смертність

Прем'єр вважає демографічне покращення досягненням уряду.

Азаров пообіцяв, що через півтора року народжуваність перевищить смертність
Фото: Стоп-кадр с олнайн-трансляции

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що через півтора року в усіх областях України народжуваність перевищить смертність.

Про це він сказав в інтерв'ю трьом телеканалам Луганщини під час його робочої поїздки в Луганську область, повідомляє "Урядовий портал".

"Заохочення народжуваності, з одного боку, і розвиток медицини і скорочення смертності, з іншого, вже привели в шістьох областях України до перевищення народжуваності над смертністю. Ще рік-півтора, і Україна в цілому вийде на перевищення народжуваності над смертністю", - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр підкреслив, що збільшення населення України є важливим завданням уряду.

"Говорячи про перспективний розвиток України, про зростання валового внутрішнього продукту, про створення робочих місць, ми повинні подумати про збільшення населення України, про те, хто буде заповнювати ці робочі місця", - зазначив глава уряду.

Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що в Україні вперше за багато років народжуваність перевищила смертність.

"У нас вперше з'явилися позитивні дані зі скорочення смертності та підвищення народжуваності. Це дуже позитивний факт. Так, ця цифра наразі не є вражаючою, припустимо, 14 тис., але за кожною цифрою стоїть людська доля", - сказав Азаров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram