ГоловнаСуспільствоЖиття

ЖЖ закрив блог FEMEN

Представниці руху назвали цензорів "Живого журналу" "дерев'яними".

ЖЖ закрив блог FEMEN
представительница Femen во время акции "Пили кресты, спасай Россию!"
Фото: Странница Femen на Facebook

Адміністрація інтернет-ресурсу "Живий Журнал" закрила сторінку жіночого руху FEMEN через висловлювання "Kill Kirill" і "Спилюй хрести, рятуй Росію!", які були розтлумачені як екстремістські.

"Рух FEMEN, висловлює жаль з приводу деградації "Живого Журналу" і згортання, раніше властивих йому, принципів свободи суджень", - йдеться в повідомленні прес-служби руху.

При цьому представники руху повідомили, що протягом чотирьох років FEMEN відмовлялася від створення власного сайту на користь сторінки в ЖЖ, вбачаючи в цьому єднання з грандіозним опозиційним співтовариством пострадянського простору.

"І якщо з технічною недосконалістю "Живого Журналу" можна було якось миритися, то протистояти його дерев'яним цензорам занадто навіть для нас", - висловили свою думку представники руху.

Раніше "Живий Журнал" пригрозив закрити сторінку FEMEN за заклик спилювати хрести.

Нагадаємо, активістки FEMEN 17 серпня спиляли бензопилкою і повалили поклінний хрест в центрі Києва біля Жовтневого палацу. Таким чином вони висловили підтримку і повагу своїм російським колегам з групи Pussy Riot. Пізніше хрест відновили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram