ГоловнаСуспільствоЖиття

Музична програма на Гогольfest буде присвячена Джону Кейджу

Цього року музичне співтовариство відзначає сторіччя з дня народження знаменитого композитора.

Музична програма на Гогольfest буде присвячена Джону Кейджу
Фото: Дарья Бадьёр

Як повідомляють організатори Гогольфесту, цьогоріч музична програма фестивалю буде зосереджена на виконанні музики ХХ століття та розвитку української експериментального майданчика.

У перші дні фестивалю ансамбліNostri Temporis і Senza Sforzando, Юрій Яремчук і Дмитро Радзецький реалізують проект під назвою "Музичний цирк" (Musicircus). Ідея проекту належить американському композиторові Джону Кейджу та полягає в тому, що декілька колективів паралельно виконують різні твори, перебуваючи в одному приміщенні.

Також у рамках подій, присвячених ювілею Джона Кейджа, відбудеться концерт легендарної піаністки Маргарет Ленг Тан, яка вперше приїде в Україну. Музикант 11 років живе в США, була близьким другом Джона Кейджа й основним виконавцем його творів.

Окрім того, на фестивалі буде показано документальний фільм про піаністку, після чого відбудеться круглий стіл, присвячений творчості Кейджа та сучасній музиці.

Інші події в рамках програми нової музики на Гогольfest-2012:

  • Ансамбль "Київські солісти" представить програму під назвою "Нововіденський вальс" і зіграють твори Шонберга, Берга і Веберна
  • Композитор Вікторія Польова презентує свій проект "Аrs moriendi, 18 пісень для актора, який вміє співати", виконує Наталія Половинка, позажанрова вокалістка зі Львова
  • Композитор і музикант Антон Лукошевіч виконає сольний концерт для віолончелі. Лукошевіч є засновником і директором лондонського колективу Apartment House, відомим виконавцем сучасної та експериментальної музики.
  • Міжнародний колектив The Water Project виконає перформанс-імпровізацію
  • Київський колектив New Era Orchestra дасть концерт зі спеціально підготовленої програми сучасної музики

Куратор програми Нової музики на Гогольfest - агентство "Вухо", організатор - "Майстер Клас".

Нагадаємо, фестиваль сучасного мистецтва Гогольfest відбудеться з 21 по 29 вересня 2012 року на покинутому заводі металоконструкцій на Видубичах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram