ГоловнаСуспільствоЖиття

На Закарпатті педагогам запропонували виконати гімн Угорщини, - "Свобода"

У партії заявляють про порушення закону.

На Закарпатті педагогам запропонували виконати гімн Угорщини, - "Свобода"
Фото из архива
Фото: EPA/UPG

На Закарпатті в місті Берегово на педагогічній конференції 30 серпня замість гімну України звучав угорський гімн.

Про це повідомляють в прес-службі ВО "Свобода".

Згідно з інформацією, "на міській і районній конференціях педагогів Берегівщини звучав офіційний гімн Угорщини, що є протиправною дією. Українські вчителі змушені були стояти і віддавати честь гімну іншої держави".

Також у прес-службі повідомили, що директор Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці II Ілдіко Орос надав українській мові в інституті статус "іноземної".

"Останні події в педагогічному середовищі пояснюються недавнім ухваленням антиукраїнського Закону "Про засади мовної політики в Україні". До такої буйної фантазії щодо статусу української мови в окремо взятому районі Закарпаття призвів саме ганебний "мовний" закон. Це постійно призводить до приниження україномовних педагогів-носіїв державної мови", - зазначено в повідомленні ВО "Свобода".

У прес-службі наголосили, що "офіційні державні структури, відповідальні за освітню галузь, ніяк не реагують на порушення закону про освіту в Україні, а тільки на побутовому рівні "обурюються" такою ситуацією".

Нагадаємо, голова Закарпатської обласної ради, представник Партії регіонів Володимир Закурений заявив, що облрада не може надати угорській мові статус регіональної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram