ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці ризикують залишитися за "залізною" завісою

А вся проблема через афери зі страхівками.

Українці ризикують залишитися за "залізною" завісою
Фото: podrobnosti.ua

Зростання кількості махінацій із міжнародними страховими полісами "Зелена карта" може перешкодити громадянам України виїжджати за кордон.

Про це заявив президент міжнародної асоціації "Зелена карта" Маріуш Віхтовський.

"Якщо збережеться ситуація з махінаціями, то ваші громадяни не зможуть подорожувати в інші країни з полісами українських компаній", - зазначив він.

Разом з тим, за його словами, однією з проблем в Україні є низький рівень страхування транспорту, і це негативно впливає на фінансовий стан страховиків. На його думку, для вирішення проблеми необхідно налагодити тісну співпрацю з міліцією і реєструючими органами.

Голова асоціації також назвав серйозною проблемою на ринку "Зеленої карти" фінансове шахрайство, з яким пов'язано близько 20% усіх проведених виплат за "Зеленою картою".

Одними з найпоширеніших видів афер зі страхівками є шахрайство з боку самих страхових агентів, коли клієнт платить за річний поліс, а продавець виписує його на 15 днів. Інший спосіб махінацій - підробка бланків "Зеленої карти" шляхом звичайного ксерокопіювання, що легко виявити в ультрафіолетовому світлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram