ГоловнаСуспільствоЖиття

В Аравійському морі горить судно з українцями на борту

Пожежу не можуть загасити третій день.

В Аравійському морі горить судно з українцями на борту
Фото: стоп-кадр с видеоролика

В Аравійському морі третю добу горить німецький контейнеровоз Amsterdam Bridge, у складі екіпажу якого четверо українців.

Про це повідомляє "Морський бюлетень совфрахт".

Згідно з інформацією, ситуація на судні критична через наявність на борту 119 контейнерів з небезпечними вантажами, головним чином горючими рідкими хімічними речовинами і смолою.

Зазначимо, пожежа на судні виникла ще 9 вересня після виходу з порту Мумбай. Займання викликав вибух в одному з трюмів. Увечері 10 вересня до екіпажів кораблів берегової охорони і рятувальника Svitzer Surat, які борються з пожежею, приєдналися досвідчені пожежники міста та фахівці з хімічних і токсичних матеріалів. Витоку або іншого забруднення середовища наразі немає.

Екіпаж судна налічує 21 особу і, за останніми даними, він досі залишається на борту контейнеровоза. У складі екіпажу 13 філіппінців, три бірманці, один поляк і чотири українця.

Оператор контейнеровозу, японський гігант K-Line, підписав контракт про порятунок з шведською компанією Ms Resolve.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що влада Ізраїлю 15 серпня арештувала круїзне судно Venus, що йшло під прапором Мальти в порту Ашдод з 340 членами екіпажу, з яких 70 - громадяни України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram