ГоловнаСуспільствоЖиття

У Севастополі дозволили забудовувати узбережжя тільки двоповерхівками

Рішення діє на 100-метровій прибережній смузі.

У Севастополі дозволили забудовувати узбережжя тільки двоповерхівками
Фото: tur.zp.ua

Міська рада Севастополя затвердила обмеження поверховості в межах 100-метрової прибережної смуги Чорного моря на території міста. Забудову узбережжя обмежать двома поверхами, а у виняткових випадках - трьома.

Згідно з прийнятим рішенням, в зоні 100-метрової прибережної смуги загального користування житлові будинки, громадські й інші будівлі та споруди повинні мати не більше, ніж два поверхи заввишки не більш ніж 7 м, пише "Севастопольська газета".

У виняткових випадках за рішенням міськради можна побудувати там і 3-поверховий будинок. Але його висота не може становити понад 10 м.

Рішення діє на 100-метровій прибережній смузі загального користування із спеціальним режимом і переважним розміщенням об'єктів короткочасного відпочинку: пляжів, спортивних майданчиків, пішохідного зеленого бульвару вздовж узбережжя (крім ділянок виробничих і портових об'єктів, технологічно пов'язаних із морем).

Зазначимо, за рішенням міськради, в історичному центрі міста не можна будувати будинки вище трьох поверхів, однак забудовникии це правило ігнорують.

Нагадаємо, 16 га прибережної смуги Дніпра хотіли забудувати розважальними комплексами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram