ГоловнаСуспільствоЖиття

Військовослужбовців зобов'язали вивчити англійську за 2 роки

Міноборони затвердило Концепцію мовної підготовки особового складу ЗСУ.

Військовослужбовців зобов'язали вивчити англійську за 2 роки

У найближчі два роки всі українські офіцери повинні вивчити англійську мову.

Про це заявив керівник Навчально-наукового центру мовної підготовки Академії сухопутних військ України ім. гетьмана Петра Сагайдачного полковник Олександр Малик.

За його словами, такий прогноз можна зробити, виходячи з Концепції мовної підготовки особового складу Збройних сил, затвердженої міністром оборони України, повідомляють "Коментарі".

Як зазначив Малик, згідно з вимогами концепції, вивченню англійської мови було надано пріоритет у рамках професійної підготовки військовослужбовців.

Згідно з концепцією, додав полковник, викладання іноземної мови у військових вузах будується таким чином, щоб забезпечити випускникам рівень володіння іноземною мовою не нижче від СМР-2 (функціональний).

Крім того, Малик повідомив, що при вищих військових навчальних закладах створені курси іноземної мови, які будуть проходити офіцери-кандидати на проходження служби в міжнародних миротворчих контингентах або на навчання у військових вузах за кордоном.

Нагадаємо, під час підготовки до проведення в Україні Євро-2012 особлива увага приділялася вивченню українськими правоохоронцями англійської мови. Однак п'яти років підготовки до Євро-2012 не вистачило на те, щоб українські правоохоронці вивчили іноземну мову хоча б на мінімальному рівні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram