ГоловнаСуспільствоЖиття
Спецтема
Ничейный малыш

Українці щороку всиновлюють близько двох тисяч дітей

Акцент у країні робиться на сімейні форми виховання, зазначив Уповноважений Президента з прав дитини.

Українці щороку всиновлюють близько двох тисяч дітей

В Україні щороку громадянами всиновлюється близько 2 тисяч дітей. Про це сьогодні під час відеомосту повідомив Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко.

"Сім років тому в Україні всиновлювали близько 3 тисяч дітей-сиріт іноземці та до тисячі українці. Сьогодні українці більше ніж дві тисячі всиновлюють. За перші вісім місяців цього року іноземці всиновили близько 500 дітей. Таким чином, у нас повністю змінився підхід в питаннях усиновлення", - сказав він.

Павленко також зазначив, що сьогодні близько 15 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, виховуються в інтернатних закладах.

Він також нагадав, що сьогодні в Україні налічується 95 956 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також Уповноважений нагадав, що за останні чотири роки їх кількість скоротилася. Крім того, зазначив Павленко, акцент в Україні робиться на сімейні форми виховання, і сьогодні з понад 95 тисяч дітей-сиріт в сімейних формах виховання перебуває близько 64 тисяч дітей, в дитячих будинках сімейного типу - близько 12 тисяч сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram