ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одесі відкрили пам'ятник Стіву Джобсу

Скульптуру встановили біля гуртожитку студентів Державної академії технічного регулювання якості.

В Одесі відкрили пам'ятник Стіву Джобсу
Скульптурная композиция в честь Стива Джобса

Металевий пам'ятник у формі руки з яблуком відкрили перед будівлею гуртожитку Одеської державної академії технічного регулювання та якості в річницю смерті Стіва Джобса. Пам'ятна скульптура пам'яті творця імперії Apple стала першою в СНД.

Пам'ятну скульптуру у вигляді двометрової долоні з вирізаним в ній логотипом компанії "Apple" на честь засновника компанії Стіва Джобса відкрили 5 жовтня в Одесі.

Пам'ятник виконано з деталей різної техніки: шестерень, болтів, поршнів тощо. Скульптуру встановили біля гуртожитку студентів Державної академії технічного регулювання якості по вулиці Новосельського, 74/76.

На урочисту церемонію відкриття прийшли близько сотні студентів, багато з них під час церемонії тримали в руках портрети Джобса.

На церемонії виступив творець пам'ятника Кирило Максименко, який повідомив, що назвав своє творів "Спасибі, Стів!". За його словами, роботу над пам'ятником він почав ще в листопаді 2011 року, на його виготовлення пішло більше ніж 300 кг металевих деталей.

Також організатори заходу відзначили, що встановлений в Одесі пам'ятник - перший монумент Джобсу на території СНД.

У липні мерія Одеси підтримала ініціативу студентів встановити пам'ятну скульптурну композицію на честь засновника і голови ради директорів компанії Apple Джобса.

Американський бізнесмен, голова ради директорів і співзасновник компанії Apple помер від раку 5 жовтня 2011 у віці 56 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram