ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі Росії менше цікавляться українськими виборами

Причина цього, за словами експерта, - внутрішня політика України.

Жителі Росії менше цікавляться українськими виборами
Владимир Жарихин

Росіяни почали менше цікавитися виборами в Україні, оскільки в них з'явилася "своя внутрішня політика".

Про це заступник директора Інституту країн СНД (Росія) Володимир Жарихін заявив під час відеомосту Москва-Київ на тему: "Парламентські вибори в Україні: прогнози і коментарі".

"Незважаючи на весь інтерес до українських виборів, у Росії такого серйозного відгуку, як вони отримували раніше, не мають серед населення. Це не випадково. У нульових роках у нас у Росії внутрішньої політики не було, і політично активні люди харчувалися вашою внутрішньою політикою. Нині в нас своя внутрішня політика з'явилася", - сказав Жарихін.

За його словами, саме цим зумовлено зниження інтересу росіян до подій в Україні.

На думку експерта, хоча в Москві часто кажуть, що Україна багато чого повторює в політиці за Росією, але насправді ситуація зворотна. Зокрема, це видно по кількості внесених змін у виборче законодавство, зазначив він.

Жарихін повідомив, що російські провладні депутати дуже уважно стежать за тим, як Партія регіонів планує зберегти в новому складі парламенту більшість за допомогою депутатів, обраних у мажоритарних округах. "Цілком можливо, в разі успіху в Росії депутати можуть запровадити змішану систему", - сказав він.

При цьому Жарихін наголосив, що незалежно від результатів голосування 28 жовтня, українській політичній та економічній еліті доведеться зробити вибір подальшого розвитку країни.

"Скільки б не обговорювали в Україні та Росії український принцип багатовекторності, насправді до останнього часу він був винятково успішним, але багатовекторність для України закінчується. Україні треба робити вибір між Заходом і Сходом, хоча вибір робити не хочеться", - вважає Жарихін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram