ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні до тепла під'єднали 69% житлових будинків

За даними обласних державних адміністрацій, у країні запущено 82,2% котелень.

В Україні до тепла під'єднали 69% житлових будинків

В Україні на сьогодні під'єднано до теплопостачання 69% житлових будинків, повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

За даними обласних державних адміністрацій, у країні запущено 82,2% котелень, під'єднано до теплопостачання 84% дитячих і навчальних, а також понад 79% медичних установ. За минулу добу введено в експлуатацію 694 котельні, до теплопостачання під'єднано понад 5,6 тис. житлових будинків і 399 об'єктів соціальної сфери.

Зокрема, у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій і Сумській працюють усі котельні, тепло отримують 100% житлових будинків та об'єктів соціальної сфери.

Більш ніж 90% котелень запущено у Вінницькій (94,5%), Житомирській (99,9%), Івано-Франківській (90,02%), Кіровоградській (91,6%), Миколаївській (93,3%), Полтавській (99,6%), Рівненській (99,9%), Тернопільській (98,3), Харківській (93,8%), Хмельницькій (93,5%), Чернігівській (95,8%) областях і в Києві (97,8%).

Теплоносій отримують більш ніж 90% житлових будинків у Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській і Чернігівській областях, а також у Києві.

Об'єкти соціальної сфери повністю забезпечено теплом у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Полтавській, Рівненській Сумській і Харківській областях. В Івано-Франківській області обігрівають усі дитсадки і лікарні, а також 92% навчальних закладів. У Чернігівській області та Києві повністю обігрівають дитячі дошкільні та навчальні заклади, тепло в цих регіонах отримують більш ніж 98% і 94% лікарень відповідно. У Київській, Кіровоградській, Львівській, Тернопільській і Хмельницькій областях теплом повністю забезпечено лікарні, а також понад 90% дитсадків і 80% навчальних закладів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram