ГоловнаСуспільствоЖиття

Школярів повезуть потягами Hyundai безкоштовно

Експерти радять популяризувати експреси серед ділової аудиторії, а не серед дітей.

Школярів повезуть потягами Hyundai безкоштовно
Фото: Артем Лысенко/most-dnepr.info

"Укрзалізниця" буде безкоштовно перевозити школярів у швидкісних потягах "Український експрес" категорії "Інтерсіті +" (Hyundai Rotem) під час зимових канікул.

Про це повідомив учора віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков.

"Цього року ми безкоштовно перевеземо всіх українських школярів на всіх напрямках швидкісного руху", - цитує міністра видання "Коммерсантъ-Украина".

Утім, діти до 16 років повинні їздити тільки в супроводі дорослих, зазначив він, хоча зараз у супроводі дорослих повинні їздити тільки діти до 14 років.

В УЗ кажуть, проект реалізують у разі отримання доручення Мінінфраструктури.

"У новорічний період напрямок Криму і Львова перевантажено. Для чого безкоштовно перевозити школярів, нам не зрозуміло, але виконувати доручення, якщо його дадуть, доведеться", - сказало джерело видання в УЗ. Воно припускає, що, радше за все, дітей потрібно буде перевозити в I класі, оскільки в II клас "Інтерсіті+" квитки і так нормально продаються.

Експерт Центру політичного і економічного аналізу Ірина Кава вважає, що рекламувати експреси варто передусім перед діловою аудиторією. "Але, можливо, в міністерстві дійсно вважають, що така акція сприятиме популяризації експреса серед населення", - не виключає експерт.

Директор Центру транспортних стратегій Сергій Вовк називає це рішення стандартним маркетинговим ходом: "Це схоже на акцію "Два квитки за ціною одного". Хоча й не зрозуміло, чому її проводять під час новорічних свят - одного з найбільш пікових періодів для УЗ".

Варто додати, що зимові канікули у 2012-2013 роках будуть тривати з 29 грудня по 13 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram