ГоловнаСуспільствоЖиття

У ніч перед виборами Україна переходить на зимовий час

Стрілки годинників переведуть на годину назад.

У ніч перед виборами Україна переходить на зимовий час

28 жовтня о 4:00 за київським часом в Україні переведуть стрілки годинників на одну годину назад.

Перехід на зимовий час останньої неділі жовтня здійснюють відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу".

У результаті різниця в часі між Києвом і Нью-Йорком (Вашингтоном) становитиме 7:00 (США переводять стрілки в листопаді), Києвом і Лондоном (Лісабоном) - 2 години, Києвом і Берліном (Парижем, Мадридом, Римом, Віднем, Варшавою, Прагою , Стокгольмом) - годину, повідомляє Корреспондент.

При цьому в Києві, Гельсінкі, Вільнюсі, Ризі, Таллінні, Кишиневі, Бухаресті, Софії, Афінах, Стамбулі, Тель-Авіві буде однаковий час. Різниця в часі між Києвом і Мінськом, а також Калінінградом, Єреваном, Баку після 30 жовтня становитиме одну годину.

Крім того, різниця в часі між Києвом і Москвою (Санкт-Петербургом, Тбілісі) становитиме дві години, між Києвом і Єкатеринбургом, Челябінськом - чотири години, а між Києвом і Новосибірськом - п'ять годин.

Нагадаємо, уряд України пропонував Верховній Раді скасувати перехід країни на літній час із 2013 року. Законопроект передбачав перевести годинникову стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникову стрілку, тобто ввести на території України час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки.

Якби законопроект ухвалили, то він набув би чинності з 1 листопада 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram