ГоловнаСуспільствоЖиття

Держрезерв купив тушковане м'ясо свиней, убитих під час спалаху африканської чуми

Сума угоди - більш ніж 2 мільйони гривень.

Держрезерв купив тушковане м'ясо свиней, убитих під час спалаху африканської чуми
Фото: prom.ua

Держрезерв закупив тушковане м'ясо свиней, отримане після забою тварин під час епідемії африканської чуми.

Про це повідомляє "Вісник державних закупівель" - інформують "Наші гроші".

Відомство уклало відповідну угоду з "Бердянськими ковбасами" 23 жовтня. Сума угоди - 2,36 млн грн. Було придбано 159 088 фізичних банок вагою 525 грамів по 14,84 грн за кожну.

Про те, що для виготовлення цього тушкованого м'яса використали свинину, отриману від забою в Приморському районі Запорізької області цього літа, йдеться в обґрунтуванні закупівлі. У липні в місцевому селі Камишоватка в одному з підсобних господарств було виявлено африканську чуму свиней. 31 липня Державна ветеринарна та фітосанітарна служба визнала призначила підприємство ТОВ "Бердянські ковбаси" для забою свиней, вилучених у першій зоні високого ступеня ризику занесення інфекції Приморського району (10 км).

А 22 серпня Кабінет Міністрів розпорядженням №655-р доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі "забезпечити придбання 159 088 фізичних банок (1/525 г) консервів м'ясних "М'ясо тушковане. Свинина", що відповідають вимогам ДСТУ 4450-2005, отриманих унаслідок переробки сировини тваринного походження з першої зони загрози".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram