ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція має повне право застосовувати силу до мітингувальників, - Лукаш

Міністр вважає, що окремі акції не відповідають узвичаєним європейським нормам.

Міліція має повне право застосовувати силу до мітингувальників, - Лукаш
Фото: job-sbu.org

Акції протесту, що відбуваються в Україні проти дій влади і за євроінтеграцію, мають "яскраво виражений насильницький характер".

Таку думку висловила міністр юстиції Олена Лукаш на брифінгу в Кабінеті Міністрів.

"Останні події в Україні свідчать про те, що окремі акції не відповідають загальноприйнятим європейським нормам і спрямовані на прояв насильства", - вважає Лукаш.

Вона наголосила, що мирні акції повинні переслідувати мирні цілі, а на нинішніх мітингах звучать заклики до блокування доріг, захоплення адмінбудівель і скинення діючої влади.

"Усе це свідчить про те, що ці акції не можна розглядати як мирні і правоохоронці повинні діяти відповідно", - вважає міністр.

Зокрема, Лукаш зачитала більш ніж 10 статей Кримінального кодексу, під які, на її думку, підпадають дії учасників і організаторів мітингів, які проходять зараз в Україні. Окрім того, міністр навела приклади покарання за несанкціоновані акції протесту з англійського та німецького законодавства.

"Відповідно до європейської практики, українські правоохоронці мають повне право застосовувати силу для припинення незаконних дій мітингувальників", - наголосила Лукаш.

Нагадаємо, напередодні прес-служба МВС України повідомила, що, відповідно до вимог Закону України "Про міліцію", працівники міліції мають право застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і вогнепальну зброю у випадках і згідно з порядком, передбаченими цим Законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram