ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні залякують журналістів, - Рада з питань мовлення при уряді США

Тиску також зазнали працівники американських ЗМІ

В Україні залякують журналістів, - Рада з питань мовлення при уряді США
Фото: Макс Левин

В Україні на тлі масових протестів відбуваються залякування і напади на незалежних журналістів, серед яких є й працівники "Радіо Свобода" і "Голос Америки".

З такою заявою виступила Рада з питань мовлення при уряді США, котра, зокрема, керує "Голосом Америки" і "Радіо Свобода" і одним з членів якої є держсекретар США Джон Керрі.

Проти журналіста "Радіо Свобода" Віталія Портнікова ведеться брудна кампанія, спрямована на дискредитацію його особисто і продемократичного руху "Євромайдан" - йдеться в повідомленні.

"9 січня помешкання Портнікова у Києві пікетувала група з близько 50 осіб, які тримали українські прапори і плакати із залякуваннями. Пікетники звинувачували Портнікова в "аморальній поведінці", - йдеться в прес-релізі.

Погрози лунали й на адресу журналіста Української служби "Голосу Америки" Руслана Дейниченка, який наприкінці грудня висвітлював протести Автомайдану під резиденцією президента Віктора Януковича в Межигір'ї.

"Представники ДАІ в місті, де зареєстровано його автомобіль, кілька разів відвідали батьків Дейниченка з проханням підписати документи про нібито порушення правил дорожнього руху, які можуть призвести до позбавлення водійських прав на півроку", - йдеться в заяві Ради з питань мовлення при уряді США.

"Погрози нашим журналістам є частиною численних випадків насильства і залякування незалежних голосів протягом кількох останніх тижнів", - заявив директор "Голосу Америки" Девід Енсор, сказано в прес-релізі.

"Українська влада повинна засудити і розслідувати їх відповідно до обіцянок президента України Віктора Януковича, озвучених під час його новорічного звернення", - йдеться в цитаті.

Докладно про застосування сили проти журналістів в Україні, починаючи з першого розгону Майдану 30 листопада, читайте в тексті "Журналісти - "гарматне м'ясо" для "Беркута".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram