ГоловнаСуспільствоЖиття

"Регіонал" запропонував пропускати паломників-хасидів до Умані за електронними картками

Він вважає, що це забезпечить права хасидів і місцевих жителів

"Регіонал" запропонував пропускати паломників-хасидів до Умані за електронними картками
Фото: news2000.com.ua

Нардеп фракції Партії регіонів Антон Яценко запропонував пропускати паломників на могилу Рабі Нахмана в Умані під час свята Рош Ашана за спеціальними електронними картками.

Відповідний законопроект авторства Яценка зареєстровано на сайті Верховної Ради 15 січня.

Згідно з текстом документа, в Умані мали б створити спеціальну територію для паломників-хасидів, куди можна буде потрапити після реєстрації й отримання електронної картки. Також при собі необхідно мати поліс медичного страхування.

Повідомляють, що вартість такої картки "не може бути меншою за п'ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 850 грн ) на один день перебування на спеціальній території паломництва". Метою такого регулювання, на думку автора законопроекту, є захист прав та інтересів паломників і населення міста.

Нагадаємо, Рош Ашана (єврейський Новий рік) святкують два дні поспіль під час молодика осіннього місяця тишрей за єврейським календарем (вересень або жовтень).

Регулярно місто Умань Черкаської області на свято Рош Ашана відвідують близько 30 тисяч паломників-хасидів. Тут знаходиться могила засновника брацлавського хасидизму Рабі Нахмана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram