ГоловнаСуспільствоЖиття

До Києва через негоду не пускатимуть вантажівки

Водіїв закликають утриматися від поїздок власним автотранспортом

До Києва через негоду не пускатимуть вантажівки
Фото: Макс Левин

Столична влада у випадку складної дорожньої ситуації зупинятиме великовагові транспортні засоби на під'їздах до Києва.

Про це повідомив заступник голови КМДА Михайло Костюк, передає прес-служба КМДА.

"У нас є інформація про можливий початок снігопаду, тому вже зараз ми обмежуємо в'їзд до Києва. Одночасно вночі поблизу патрулів ДАІ стоятиме наш співробітник, який допомагатиме водіям вантажівок у разі потреби в організації супроводу в місто. Наприклад, якщо це терміновий вантаж або вантаж, який швидко псується. Всіх водіїв вантажівок просять почекати, поки буде організовано належний дорожній трафік. Минулий рік показав, що 50% невдач - наслідок неналежної організації роботи з вантажівками, які не давали можливості розчищати дороги", - зазначив Михайло Костюк.

Він додав, що в разі оголошення надзвичайної ситуації, пов'язаної з погодними умовами, вводитиметься практика паркування з лівого або правого боку вулиці, залежно від того, парне чи непарне число на календарі. Зокрема, така практика діятиме на 8 центральних вулицях столиці, а саме: на вул. Пушкінській, Терещенківській, Б. Хмельницького від вул. Коцюбинського до Володимирської, на Басейній (від вул. Шовковичної до Круглоуніверситетської), Прорізній (від вул. Володимирської до Пушкінської), а також на вул. Софіївській, Малій Житомирській і на бульварі Т. Шевченка.

Також заступник голови КМДА закликав киян не залишати свої автомобілі на проїжджих частинах, щоб не заважати дорожнім службам розчищати дороги.

У зв'язку з погіршенням погодних умов столична влада закликає водіїв утриматися від поїздок власним автотранспортом у разі снігопаду.

Нагадаємо, в центрі Києві на вулиці Грушевського вже другу добу триває силове протистояння між мітингувальниками та силовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram