ГоловнаСуспільствоЖиття

"Репортери без кордонів" засудили насильство проти журналістів у Києві

Правозахисна організація різко розкритикувала насильство

"Репортери без кордонів" засудили насильство проти журналістів у Києві
Фото: telegraf.com.ua

Співробітники ЗМІ цілеспрямовано зазнають насильства з боку міліції. "Репортери без кордонів" назвали таку ситуацію абсолютно неприйнятною.

Правозахисна організація "Репортери без кордонів" різко розкритикувала насильство, що застосовується проти журналістів під час антиурядових протестів у Києві, передає ZN,ua.

У прес-релізі організації, оприлюдненому в середу, 22 січня, повідомляється, що з 19 січня під час сутичок між демонстрантами та правоохоронними органами в Києві постраждали вже щонайменше 37 співробітників ЗМІ.

У документі наголошується, що, за словами багатьох журналістів, співробітники ЗМІ цілеспрямовано зазнають насильства з боку міліції. "Репортери без кордонів" назвали таку ситуацію абсолютно неприйнятною та зажадали від влади негайно припинити напади на журналістів і провести ретельне розслідування інциденту.

"Нова хвиля протестів показує, наскільки помилковою є спроба президента Віктора Януковича задушити критику свого курсу все новими обмеженнями свободи слова та інших основоположних прав громадян. Парламент і президент повинні негайно скасувати ці репресивні закони", - підкреслив глава німецької філії "Репортерів без кордонів" Крістіан Мир.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram