ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція відпустила російського режисера Lenta.doc

МВС не пред'явило йому жодних обвинувачень

Міліція відпустила російського режисера Lenta.doc
Андрей Киселев
Фото: Lenta.doc

Режисера Lenta.doc Андрія Кисельова, якого затримали вранці 23 січня в центрі Києва з групою активістів, звільнено з відділу міліції.

МВС не пред'явило йому жодних обвинувачень. Під час затримання журналіст отримав травми. На причетність до заворушень його перевіряли в Оболонському РУВС, повідомляє lenta.ru

Раніше в МВС заявили, що Кисельова було затримано «у складі групи зловмисників», які, озброївшись бейсбольними битами, переслідували автобуси з бійцями спецпідрозділу «Беркут». Однак пізніше участь журналіста у заворушеннях не підтвердилося.

Як повідомив з Києва кореспондент «Ленты.ру», Андрій Кисельов в якості журналіста супроводжував учасників протестних виступів. Вранці в четвер він разом з активістами вирушив до автозаку із затриманими опозиціонерами. Бійці «Беркута» витягнули всю групу з машини.

Андрій Кисельов розповів, що вони півтори години простояли на колінах на снігу. Також під час затримання він отримав рану на брові та численні удари. У лікарні він не був. За словами Кисельова, в протоколі записано, що він і активісти, які перебували з ним, кидали камені й викрикували антиурядові гасла, хоча насправді цього не було.

Проти активістів порушено справу, за якою Андрій Кисельов тепер проходить як свідок. Стаття, за якою порушено справу, невідома.

Про затримання Андрія Кисельова, який працював у Києві за завданням редакції «Ленты.ру», вранці 23 січня розповів його колега з проекту Lenta.doc Олександр Расторгуєв. Він же повідомив, що під час затримання Кисельова було побито. З вимогою звільнити журналіста виступили голова Ради з прав людини при президентові РФ Михайло Федотов та голова Спілки журналістів Росії Павло Гусєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram