ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти звинуватили "Беркут" і Внутрішні війська у знищенні Українського дому

Зараз активісти прибирають Український дім

Активісти звинуватили "Беркут" і Внутрішні війська у знищенні Українського дому
Фото: стоп-кадр из видео

Активісти, які зараз перебувають в Українському домі у Києві, звинуватили силовиків МВС у фактичному знищенні приміщення та меблів усередині будівлі.

"За півтора місяця перебування в будівлі "Беркут" і ВВ фактично знищили Український дім. Це жах... 4-й і 5-й поверхи просто перетворено на помийну яму. Усе розкидано, поламано меблі, скрізь бруд, сміття, порожні пляшки, недопалки", - повідомляє активіст Майдану Зорян Шкіряк у Facebook.

За його словами, силовики не пускали працівників музею в Українському домі на роботу з 3 грудня.

"Не виключено, що вони причетні навіть до зникнення цінностей із музею. Сьогодні працівники Укрдому з'ясували, що пломби складів зірвано. Виявляється, "Беркут" ще й мародери?" - додав Шкіряк...

Зараз активісти усувають наслідки нічного штурму в Українському домі: люди прибирають і виносять сміття.

У будівлю сторонніх наразі не пускають. Порядок усередині Українського дому пильнують сотники.

Нагадаємо, протестувальники знайшли в Українському домі потрощені ящики з експонатами Музею історії Києва. Про це у Твіттері написав народний депутат від "Батьківщини" Андрій Шевченко.

Близько 22:00 суботи учасники акцій протесту отримали інформацію, згідно з якою в Українському домі - у тилу протестувальників - перебувало значне число силовиків. Мітингувальники забарикадували двері будівлі мішками з піском і розлили перед ним воду, щоб унеможливити блискавичну атаку своїх позицій.

Протестувальники запускали всередину будівлі піротехніку. Силовики відповіли водою з пожежних гідрантів і світлошумовими гранатами. Після цього почалися переговори, під час яких домовилися, що силовики покинуть приміщення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram