ГоловнаСуспільствоЖиття

Викрадачі розіп'яли лідера "Автомайдану" Дмитра Булатова і відтяли йому вухо

Потім кинули активіста в селі під Києвом

Прес-секретар Автомайдану Катерина Бутко підтвердила інформацію, що зниклий лідер руху Дмитро Булатов знайшовся.

Як повідомила Бутко LB.ua, Булатова викрали, але подробиць наразі немає.

Сайт ТСН повідомляє, що Булатова катували, відтяли йому вухо і навіть розіп'яли. Знайшли Дмитра в селищі Вишеньки Бориспільського району під Києвом. Там викрадачі викинули його з машини. Дмитро ходив селом і стукав у двері, поки нарешті йому не відчинив один із місцевих жителів. Від нього Булатов і зателефонував друзям.

Фото: FacebookОлексій Гриценко

"Головне, живий! Усі ці дні його катували, різали, розпинали. Каже, росіяни. Деталі розповість сам, згодом. Усе тіло болить, з порізаного вуха ллється кров... Але духом сильний! На слова підтримки бадьоро відповів: "Слава Україні!" Зараз Дмитро перебуває в клініці "Борис", - описав стан активіста Анатолій Гриценко у Facebook.

Фото: FacebookОльга Кошеленко

Фото: FacebookОлексій Гриценко

Перед цим про те, що Булатов знайшовся, повідомив нардеп "Батьківщини" Юрій Стець.

"Попередня інформація, Булатов знайшовся. Нібито живий. Наразі все. Буду інформувати", - написав Стець у Facebook.

Нагадаємо, активісти Автомайдану 23 січня заявили про зникнення одного зі своїх лідерів Дмитра Булатова. Востаннє на зв'язок він виходив увечері 22 січня. Водночас соратники не мають інформації, чи був 23 січня Булатов на патрулюванні, коли співробітники "Беркута" затримали активістів Автомайдану. Однак відомо, що Булатов не планував виїжджати на патрулювання. Також нагадаємо, Дмитро Булатов - фактично засновник і один з найактивніших учасників руху "Автомайдан". Колони автомобілів під його керівництвом пікетували будинки українських чиновників і надавали всю посильну допомогу Майдану. Він же на останньому з народних віч закликав опозицію визначитися з єдиним лідером протестного руху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram