ГоловнаСуспільствоЖиття

Суди перетворилися на виконавчий орган прокуратури, - адвокат Смалій

На думку адвоката Дзінзі, в судовій системі існує кругова порука

Суди перетворилися на виконавчий орган прокуратури, - адвокат Смалій
Фото: witter.com/SvobodaKyiv

Українські суди перетворилися на адміністративний орган, який затверджує обвинувальні акти прокурорів, заявляє Віктор Смалій, адвокат активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзі.

Про це свідчить відео, записане в залі суду з розгляду справи Смалія. Він упевнений, що його утримують під вартою незаконно.

"Що стосується утримання під вартою, утримують мене під вартою незаконною. Від самого початку для мене мали обрати альтернативний запобіжний захід. Вони навмисне утримують мене - намагаються корпоративно зі мною розправитися", - зазначив адвокат.

Смалій впевнений, що це - кругова порука.

"Тут мова йде про кругову поруку. Міліція, прокуратура і суди - це кругова в'язка. Чому "Беркут" бив людей на вулиці? Через те, що вони знали - їхні дії будуть безкарні. Прокуратура ніколи не розслідуватиме їхні справи і не знайде винних. Відповідно, суди ніколи не обиратимуть запобіжний захід для бійців "Беркута"... суди перетворилися на адміністративний орган, який затверджує ті обвинувальні акти та ті вимоги прокурорів, які їм виставляють... Об'єктивності у розгляді кримінальних справ не існує", - заявив адвокат і додав, що сьогодні у в'язницях безпідставно утримуються люди по 3,5-4 року.

"На сьогодні каральний орган в Україні - це прокуратура. Її бояться всі - і міліція, і суди", - упевнений Смалій.

Нагадаємо, Смалія затримали 9 грудня за обвинуваченням у замаху на життя судді під час розгляду справи активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзіндзі. 11 грудня Дніпровський суд Києва призначив йому запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Вчора Дніпровський райсуд Києва продовжив на місяць термін утримання під вартою Смалія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram