ГоловнаСуспільствоЖиття

Результати судів над активістами Євромайдану. 7 лютого

Суди продовжують відпускати учасників Євромайдану під домашній арешт

Сьогодні, 7 січня, Апеляційний суд Києва продовжує розглядати апеляційні скарги затриманих активістів. Далі наводимо результати цих судових засідань.

Про винесені рішення повідомляють активісти спільнот "ОЗОН" і "Євромайдан SOS" в "Фейсбуці".

Так, розгляд справи Дмитра Житнього перенесено на 13 лютого на 15.10 - суд не знає про місцезнаходження активіста. Про Житнього відомо, що його затримали в Кріпосному провулку (біля урядового кварталу) в ніч проти 24 січня. Його обвинувачують за ст.296 ч.3 КК; Оболонський суд дав йому два місяці СІЗО.

Активісту Автомайдану Сергію Володьку суд змінив запобіжний захід на частковий домашній арешт з вимогою перебувати за місцем прописки з 19.00 до 7.00. Зв'язок з активістом здійснювався за допомогою відеотрансляції. Його затримали в Кріпосному провулку (біля урядового кварталу) в ніч проти 24 січня. Оболонський суд дав йому два місяці СІЗО. Володько є студентом 2 курсу КНУ ім. Шевченка, родом з Рівненської області.

Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS

Шевченківський районний суд виніс рішення у справі юриста Дениса Рубцова - запобіжний захід змінено на домашній арешт з 22.00 до 07.00 протягом 2 місяців. Прокурор наполягав на тому, щоб активіст залишався під арештом, тому що триває розгляд справи в Апеляційному суді, який переніс засідання з 5-го на 14 лютого. Рубцова затримали в ніч проти 23 січня біля лікарні №17. Дарницький суд обрав для нього запобіжний захід - 2 місяці СІЗО. Зараз він перебуває в лікарні.

Апеляційний суд вирішив залишити під арештом до 23 лютого Дмитра Юрченка, затриманого за перевезення автошин. Активіста на засіданні не було - він спілкувався з судом за допомогою відеозв'язку. Його обвинувачують за ст. 294 КК. Солом'янський суд раніше дав йому місяць СІЗО.

Фото: https://www.facebook.com/EvromaidanSOS

Рішення стосовно громадянина Таджикистану Євгена Танаєва суд залишив без змін - перебування під вартою. Відомо, що його обвинувачують за ст. 294 КК, раніше Солом'янський суд дав йому місяць СІЗО. Зараз Танаєв перебуває в лікарні швидкої допомоги.

Аналогічне рішення суд виніс і щодо Сергія Кравченка - він залишається під вартою до 21 березня. Судді: Єфімова, Коваль, Бець. Відомо, що Кравченка затримали в 100 км від Києва, в населеному пункті Березань.

Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS

Ще одного активіста, автомайданівця Сергія Мартинюка (19 років, родом з Рівненської області), суд залишив під вартою до 21 лютого. Відомо, що його нібито затримали бійці ВВ на вулиці Інститутській і привели на Грушевського. Оболонський суд дав йому два місяці СІЗО.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва 4 лютого розглянув 13 справ активістів, у двох з них було винесено рішення про зміну запобіжного заходу на домашній арешт, в одній - рішення залишити під вартою, одну скаргу суддя залишив без розгляду (Віктор Смалій), засідання щодо інших 10 справ суд переніс на 11 лютого. 5 лютого суд відпустив трьох активістів під домашній арешт, одного залишив під вартою, а засідання щодо дев'ятьох активістів перенесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram