ГоловнаСуспільствоЖиття

Постраждалих від вибуху на Майдані відвезли на лікування до Львова

Один з активістів перебуває в досить важкому стані

Постраждалих від вибуху на Майдані відвезли на лікування до Львова
Фото: rama.com.ua

Двох активістів Майдану, постраждалих напередодні під час вибуху в Будинку профспілок, вивезли до Львова для продовження лікування в місцевих клініках.

Про це повідомив нардеп Роман Ілик у коментарі IA ZIK.

За його словами, 20-річного Романа Дзівінського госпіталізовано в реанімаційне відділення 8-ї лікарні Львова у важкому стані.

"Він у доволі важкому стані. Очевидно, що йому треба буде провести низку операцій, в тому числі й ортопедичне лікування, протезування рук. Адже однієї кисті немає зовсім, на іншій руці немає трьох пальців. Зрозуміло, що це інвалідність. Є серйозні травми очей. Це також вимагає ряд оперативних втручань. Є питання щодо того, чи буде збережений зір, наскільки лікарі зуміють створити чудо, аби хоч трохи він зміг бачити", - повідомив він.

Крім того, у Дзівінського пошкоджена осколками верхня частина обличчя та груди.

Депутат повідомив, що постраждалих привезли до Львова 7 лютого і до них вже приходили правоохоронці.

"Сьогодні була спроба львівських міліціонерів проводити якісь слідчі дії. Але після того, як вони побачили, в якому стані хворий, думаю, їм вистачило глузду і розуміння того, що найближчими днями це неможливо", - розповів він.

Нагадаємо, 6 лютого в Будинку профспілок на Майдані Незалежності прогримів вибух, в результаті якого були поранені дві людини. 20-річному Роману Дзівінському в той же день в Києві ампутували кисть, а 15-річного Назара Держила госпіталізували з опіками очей.

Вибуховий пристрій знаходився в ящику з написом "ліки", а вибух стався, коли медик-волонтер Дзівінський спробував відкрити посилку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram