ГоловнаСуспільствоЖиття

Результати судів над активістами Євромайдану. 11 лютого

Під вартою залишили кількох активістів

Сьогодні триває розгляд апеляційних скарг на обрання запобіжного заходу затриманим активістам Євромайдану.

Про ухвалені рішення повідомляють активісти спільнот "ОЗОН" і "Євромайдан SOS" у "Фейсбуці".

Першим було засідання стосовно мешканця Дніпропетровська Дмитра Полтавця - суд на вимогу прокурора залишив його під вартою. Судді: Бець, Коваль, Єфімова. Засідання мало відбутися ще 5 лютого, але про перенесення попросив захист Полтавця. Відомо, що Полтавця побили і затримали 23 січня на Інститутській. Його звинувачують за статтею 294, ч.2. 24 січня Голосіївський райсуд обрав йому запобіжним заходом арешт. Зараз він у Лікарні швидкої допомоги, однак на сьогоднішнє засідання його доправили.

Дмитро Полтавець у залі суду
Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS
Дмитро Полтавець у залі суду

Також суд у складі тих самих суддів залишив під вартою Владислава Цілицького - випускника КПІ, програміста компанії "Самсунг". Судді: Бартащук, Бець, Єфімова. Сильно побитий і затриманий 20 січня на вул. Грушевського. Зараз у Лікарні швидкої допомоги. Цілицького звинувачують за ст. 294 КК. Судили заочно - 30 діб арешту.

Владислав Цілицький
Фото: https://www.facebook.com/OZON.monitoring
Владислав Цілицький

Апеляційний суд Києва відпустив під цілодобовий домашній арешт Ігоря Мисяка (1993 р.н.) до 23 березня за місцем реєстрації в с. Біличі Львівської області. Суд не взяв до уваги те, що Ігор студент 2 курсу Дрогобицького педагогічного університету ім. І. Франка і зараз у нього сесія. При цьому стало відомо, що суд змінив йому підозру з "хуліганства" на "масові заворушення". Судді: Приндюк, Бець, Бартащук. Про Мисяка відомо, що він автомайданівець. Раніше Оболонський суд дав йому два місяці СІЗО.

Ігор Мисяк
Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS
Ігор Мисяк

Під цілодобовий домашній арешт до 23 березня за місцем проживання в Дніпропетровську Київський апеляційний суд відпустив ще одного активіста - Дмитра Сайдакова. Його звільнили в залі суду. Сайдакова затримав "Беркут" у ніч проти 23 січня біля лікарні №17. Звинувачують за ст. 294. Дарницький суд дав йому 2 місяці СІЗО.

Запобіжний захід змінили також активістові Автомайдану Ігорю Палесі - на цілодобовий домашній арешт до 23 березня. У залі суду стало відомо, що підозру йому змінено на "масові заворушення" (про яку саме частину 294 статті йдеться, не уточнено). Судді: Бець, Бартащук, Коваль. Оболонський суд раніше дав йому два місяці СІЗО. Палеху затримали вночі 23 січня; автомобіль, у якому він тоді їхав, після побиття "Беркутом" ремонту не підлягає. Зараз активіст перебуває в Лікарні швидкої допомоги.

Ігор Палеха після
звільнення
Фото: www.facebook.com/OZON.monitoring
Ігор Палеха після звільнення

Апеляційний суд залишив під вартою до 23 березня активіста Дмитра Бучка з Івано-Франківської області. Судді: Бартащук, Бець, Коваль. Його затримали 22 січня на Грушевського, звинувачують за ст. 294. 24 січня Святошинський райсуд обрав для нього запобіжний захід - арешт. Зараз перебуває в Лук'янівському СІЗО. Бучко має неповнолітніх дітей.

Дмитро Бучко
Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS
Дмитро Бучко

Під цілодобовий домашній арешт до 23 березня апеляційний суд відпустив активіста Автомайдану Дениса Сергієнка. Він має прописку в Луганській області, але живе з дружиною і 5-річною дитиною в центрі Києва. У залі суду повідомлено про зміну підозри (з "хуліганства" на "масові заворушення" - ч.1 ст. 294). Судді: Єфімова, Бець, Коваль. Відомо, що Сергієнка затримали вночі 23 січня, він їхав в одному автомобілі з Ігорем Палехою. Раніше Оболонський суд дав йому два місяці СІЗО.

Денис Сергієнко
Фото: www.facebook.com/OZON.monitoring
Денис Сергієнко

Апеляційний суд залишив під вартою Віталія Ахрамеєва до 21 лютого. Його звинувачують за ст. 294. Солом'янський суд раніше дав йому місяць СІЗО.

Ще одного активіста Автомайдану Андрія Лісовенка суд відпустив під цілодобовий домашній арешт до 23 березня. Судді: Бець, Єфімова, Коваль. 8 лютого йому також змінили підозра на ст. 294, ч.1. Активіста затримали вночі 23 січня, він був водієм того жовтого буса, який заблокували ДАІшники і знищив "Беркут". Зараз Лісовенко перебуває в Лікарні швидкої допомоги. У нього кілька тяжких травм, зокрема серйозна травма хребта. При цьому його доправили на засідання.

Андрій Лісовенко
Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS
Андрій Лісовенко
Апеляційний

суд залишив під вартою ще одного активіста Андрія Терентьєва 1993 р.н.). Судді: Коваль, Бартащук, Єфімов. Його затримали 27 січня близько 2 години ночі на вул. Інститутській. 27 січня Голосіївський райсуд виніс постанову про взяття Терентьєва під варту.

Андрій Терентьєв
Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS
Андрій Терентьєв
Під

цілодобовий домашній арешт до 23 березня суд звільнив львівського студента Віктора Давидяка (1993 р.н). Судді: Бартащук, Бець, Ковал. У суді стало відомо про те, що Давидяку змінили підозру про злочин - за ч.1 ст. 294. Його побив і затримав "Беркут" уночі 23 січня в Кріпосному провулку - він був одним із пасажирів жовтого буса. Оболонський суд дав йому два місяці СІЗО.

Віктор Давидяк
Фото: www.facebook.com/EvromaidanSOS
Віктор Давидяк

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram