ГоловнаСуспільствоЖиття

З-під варти звільнили 20 підозрюваних у заворушеннях на Грушевського, - прокуратура

У прокуратурі назвали звільнення активістів черговим кроком, направленим на мирне врегулювання конфлікту

З-під варти звільнили 20 підозрюваних у заворушеннях на Грушевського, - прокуратура
Виталий Ахрамеев
Фото: Володимир Тищенко/Facebook

Районні суди Києва за клопотанням прокурорів 12 лютого винесли постанови про зміну запобіжного заходу ще 20 підозрюваних у масових заворушеннях з утримання під вартою на домашній арешт і особисту поруку.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рішення столичних прокурорів клопотати про звільнення з-під варти зазначених осіб слід вважати черговим кроком правоохоронних органів, направленим на мирне врегулювання конфліктної ситуації в місті Києві", - повідомила керівник прес-служби прокуратури Києва Яна Соболевська.

Зараз попереджувальні заходи, які не пов'язані з утриманням під вартою, застосовані до 60 підозрюваних у січневих масових заворушеннях у столиці.

Згідно з інформацією "Євромайдан SOS", запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт змінили таким активістам: Михайлу Овсієнкові, Дмитру Юрченку, Владиславу Цілінському, Віталію Ахрамеєву, Олександру Костуру, Олександрові Сидоренку, Олександру Пасці, Івану Мартинову, Андрію Терентьєву й В'ячеславу Човпилу.

Водночас у Києві в СІЗО під вартою або в лікарні залишаються 25 людей. Більшість з них були по-звірячому побиті "Беркутом" при затриманні.

Нагадаємо, 12 лютого прокурори внесли клопотання про пом'якшення запобіжних заходів 43 заарештованим учасникам акцій протесту.

Опозиція вимагає звільнити всіх заарештованих учасників акцій протесту, після чого готова розглянути звільнення адмінбудівель.

Закон про амністію втратить чинність 17 лютого, якщо до цього часу ці будівлі не звільнять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram