ГоловнаСуспільствоЖиття

До Чехії прибули на лікування 27 тяжкопоранених українців

Усього в чеському списку тяжкопоранених українців є понад 70 осіб

До Чехії прибули на лікування 27 тяжкопоранених українців
Фото: gazeta.ua

У четвер пізно ввечері два спеціальні військові літаки доправили у столицю Чехії Прагу на лікування 27 українців, яких тяжко поранили в сутичках в Україні.

"27 лютого 2014 р. в рамках програми гуманітарної евакуації постраждалих громадян (MEDEVAC) до Чеської Республіки двома спеціальними літаками транспортували 27 громадян України, яких поранили під час перестрілок із силовиками минулого тижня", - цитує повідомлення прес-служби посольства Чехії РБК-Україна.

Усього в чеському списку тяжкопоранених українському є понад 70 осіб. Якщо уряд Чехії ухвалить відповідне рішення, спеціальні рейси доправлять у Прагу на лікування інших поранених.

Наймолодшому з них 17 років, йому загрожує ампутація кінцівки. Йдеться про вогнепальне поранення ноги і важке запалення, яке загрожує ампутацією, перевезення хлопця до Праги дає йому надію, що ногу врятують.

Тим часом далі працює чеський медичний пункт, розташований неподалік Михайлівського собору в Києві. Чеські лікарі вже надали допомогу понад 50 пораненим. Більшість із них - люди з опіками, контузіями, легкими пораненнями.

Чеські лікарі мають намір працювати в Києві ще протягом щонайменше тижня.

Як повідомило МОЗ України в п'ятницю, 28 лютого, допомога медиків після заворушень у Києві знадобилася 876 людям, ушпиталили 588 постраждалих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram