ГоловнаСуспільствоЖиття

ОБСЄ закликає Україну не забороняти трансляцію російських каналів

Організація просить владу України не вживати ці репресивні заходи

ОБСЄ закликає Україну не забороняти трансляцію російських каналів

Організація з безпеки і співробітництва в Європі висловлює занепокоєння з приводу вимог припинення кабельними операторами в Україні трансляції російських телевізійних каналів.

Про це заявила представник ОБСЄ у сфері свободи ЗМІ Дуня Міятович, йдеться в повідомленні організації.

"Я повторюю мій заклик до влади не запроваджувати ці репресивні заходи. Заборона програм без законодавчої основи є формою цензури, турбота про національну безпеку не повинна реалізовуватися за рахунок свободи ЗМІ", - сказала Міятович.

"Доводиться шкодувати про державну пропаганду й промови ненависті як частини поточної інформаційної війни, однак кожен має право отримувати інформацію з усіх бажаних джерел. Відключення і заборона каналів не є шляхом вирішення цих проблем, будь-які потенційно проблемні промови повинні рахуватися з аргументами і подальшим обговоренням", - підкреслила представник ОБСЄ.

Раніше повідомляли, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення зажадала від провайдерів до 19:00 11 березня припинити ретрансляцію російських каналів "Вести", "Росія 24", ОРТ ("Перший канал. Всесвітня мережа"), "РТР Планета", "НТВ-Мир".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram