ГоловнаСуспільствоЖиття

Перші півтисячі добровольців Національної гвардії вирушили на навчання (фото додаються)

Добровольців протягом 15 днів перевірятимуть на придатність до служби

Перші 500 добровольців Національної гвардії вирушили на 15-денні навчання у військову частину в Нових Петрівцях під Києвом.

Як повідомляє власний кореспондент LB.ua, сьогодні вранці на Майдані відбулася презентація-шикування Нацгвардії, після чого сотні самооборонівців на автобусах вирушили на полігон ВВ МВС. Там їх зустріли оркестром і показовими маневрами, з вибухами і стріляниною на полігоні.

Всі добровольці пройдуть медичний огляд, після чого їх перевірятимуть на придатність служити в Гвардії. Ті, хто впорається з випробуванням, залишаться в частині на два тижні. Бойова підготовка почнеться з понеділка.

Секретар РНБО Андрій Парубій розповів про підготовку до навчань.

"Ми вибрали полігон саме ВВ МВС, оскільки цей полігон здатний прийняти і провести бойові навчання для 500 осіб. Ми вважаємо, що вкрай важливо, щоб добровольці змогли якомога швидше пройти ці бойові навчання і виконувати ті завдання, які на них покладає держава. Це навчання триватиме до 15 днів, або більш короткий термін, якщо буде необхідність. Це бойова військова підготовка. І вчорашнє рішення ВР про створення Національної гвардії дозволяє дуже швидко мобілізувати добровольців. І ми зможемо достатньо швидко укомплектувати необхідні підрозділи", - сказав Парубій, повідомляє УНН.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада створила Національну гвардію - військове формування з правоохоронними функціями, яке увійде до системи Міністерства внутрішніх справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram