ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецьку проросійські активісти захопили прокуратуру

Мітингувальники вимагають звільнити Губарєва

У Донецьку близько тисячі проросійських активістів пікетують будівлю прокуратури області. Вони вимагають звільнити звинуваченого в сепаратизмі й організації масових заворушень Павла Губарєва.

Про це пише видання "Новости Донбасса". До мітингувальників вийшов начальник Донецького міськуправління міліції Максим Кириндясов, однак вони не захотіли спілкуватися  з ним і вимагають, щоб до них вийшов прокурор області Микола Франтовський.

Фото: @euromaidan

Мітингувальники зняли державний прапор біля будівлі Апеляційного суду Донецької області, яке знаходиться біля будівлі прокуратури.

Також протестувальники вимагали повернути на посаду начальника міліції області Романа Романова.

Протестувальники розбили скло у дверях, кілька з них проникли в будівлю. Міліція розступилася і не перешкоджала їм, пише видання.

З дверей повалив дим, немов хтось підпалив димову шашку. Над будівлею підняли прапор Російської Федерації. Мітингувальники спокійно ходять будівлею, ніхто не заважає їм. Вони оточують будівлю і виламують ворота.

Станом на 15:40 мітингувальники залишають будівлю прокуратури і збираються штурмувати якийсь офіс голови Донецької ОДА Сергія Тарути, який нібито перебуває за будівлею прокуратури.

Нагадаємо, 1 березня мітинг у Донецьку "обрав" Павла Губарєва "народним губернатором". Він одразу ж оголосив про проведення референдуму про входження до складу Російської Федерації.

У ніч проти 6 березня Губарєва заарештували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram