ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія накопичує озброєння на кордоні з Україною, - адмірал

Протягом останніх місяців тривало створення наступальних і ударних угруповань, зокрема в Криму, стверджує Ігор Кабаненко

Росія накопичує озброєння на кордоні з Україною, - адмірал
Фото: http://www.novayagazeta.ru

На території півострова Крим і на східному кордоні з Україною Росія накопичує військову техніку й озброєння, які призначені виключно для наступальних операцій.

Про це заявив колишній перший заступник начальника Генштабу Збройних сил України адмірал Ігор Кабаненко в ефірі телеканалу БТБ у суботу, пише УНІАН.

"Останні кілька місяців йшло створення наступальних і ударних угруповань, у тому числі в Криму. Є такі військові індикатори, які свідчать саме про це. Наприклад, зосередження в Криму реактивних систем залпового вогню "Ураган". Це потужна система, яка дозволяє на значну відстань уражати живу силу, озброєння техніку, інфраструктуру, це виключно наступальна система озброєння", - зазначив адмірал.

За його словами, це також літаки Су-24, фронтові бомбардувальники, які дислоковані на аеродромі "Гвардійське" в Криму з повним бойовим завантаженням.

"Су-24 - потужний фронтовий бомбардувальник, який може діяти в оперативній глибині, на території понад 1000 км. Тобто це серйозні і дуже потужні речі, які спрямовані саме на нашу державу, на його континентальну частину. У Криму цьому наступальному озброєнню просто нічого робити", - сказав Кабаненко.

Адмірал зазначив, що біля наших східних кордонів зосереджено два армійські корпуси, 3-й і 20-й, також з наступальним озброєнням.

"Щодня і сьогодні теж я отримую інформацію про прибуття нових ешелонів на наші кордони з наступальним озброєнням, з бронетанковими, артилерійськими системами і т.д.", - наголосив екс-перший заступник начальника Генштабу ЗСУ.

"Ми знаємо, що відбулися навчання на території РФ, підготовлено наступальний компонент російських десантних військ, вони готові до здійснення повітряно-десантної операції на глибину до 500 км. Зосередження стратегічної авіації поблизу наших кордонів, зосередження авіації навіть на території Білорусі, відповідні дії в Придністров'ї, там розташована 14-та армія, її приводять у стан бойової готовності і т.д.", - повідомив адмірал.

На території самої України, за словами Кабаненка, триває спеціальна глибинна операція російських спецслужб, мета якої - розхитати суспільство.

"Це технологічні речі, там діють і керують спеціально навчені люди, які підбурюють населення, спираючись на радикально налаштовані організації й угруповання. З військового погляду такі плани існують і можуть реалізуватися будь-коли. Зокрема під гаслами нібито захисту російськомовного населення, яке насправді не вимагає цього. Для цього створюється технологічна основа. Тобто ситуація критична і вимагає адекватних дій з нашого боку", - підсумував колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ.

Раніше в.о. міністра оборони України Ігор Тенюх повідомляв, що біля північно-східного кордону України вже зосереджено 220 тис. військовослужбовців РФ, 1800 російських танків і 400 вертольотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram