ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокати під СІЗО вимагають звільнення Дениса Бугая (оновлено)

Влада хоче "зробити крайнім" адвоката, який супроводжував покупку "білих активів" Курченка

Адвокати під СІЗО вимагають звільнення Дениса Бугая (оновлено)
Фото: vk.me

Близько 50 вищих представників адвокатури, серед яких голова Ради адвокатів України Інна Рафальська, віце-президент Асоціації юристів України Олексій Резніков, в.о. голови ВКДКА Олег Беляєв, керуючі партнери майже всіх юридичних фірм тощо пікетують СІЗО СБУ в Аскольдовому провулку столиці.

Причина - затримання їхнього колеги Дениса Бугая, який перебуває в цьому СІЗО.

Про це в ексклюзивному коментарі LB.ua розповів Олексій Резніков.

"Сьогодні о 17:15 минає термін затримання Дениса і суд має обрати йому запобіжний захід. Засідання суду мало відбутися ще вчора. Ми - близько 300 осіб - пікетували будівлю Печерського суду, але його туди не доправили", - сказав Резніков.

Денис Бугай - відомий адвокат, який супроводжував, наприклад, придбання Сергієм Курченком "білих активів": ФК "Металіст", УМХ, банку БББ, "Арени" в Харкові.

"Його тепер намагаються подати мало як не головного мафіозі. Це ототожнення адвоката з клієнтом, що неприйнятно взагалі-то. Тим паче, жодних правопорушень Денис не здійснював. Адвокатське товариство не може це прийняти просто так", - сказав віце-президент Асоціації юристів.

За словами Резнікова, Бугай досі в СІЗО, але до нього не пускають адвокатів.

"Це грубе порушення. Ми викликали міліцію. Але навіть міліція не може зайти в СІЗО, щоб опитати тих, хто відмовляється пускати до Дениса його захисників. Щоправда, нам удалося зараз зв'язатися з омбудсменом Валерією Лутковською, вона обіцяла під'їхати на місце події протягом півгодини. Будемо сподіватися, принаймні їй удасться зайти в СІЗО", - сказав він.

Резніков наголошує, що Бугай був активним майданівцем, захищав як адвокат-волонтер активістів, а те, що з нього влада намагається зробити крайнього, абсолютно неприйнятно.

Станом на 17:50 Валерії Лутковській удалося пройти за ворота СІЗО, Пікетувальники залишаються на місці, чекаючи на її повернення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram