ГоловнаСуспільствоЖиття

МДІМВ звільнив професора, який виступив проти російської агресії

Андрій Зубов порівняв Росію з нацистською Німеччиною

МДІМВ звільнив професора, який виступив проти російської агресії

Московський державний інститут міжнародних відносин 24 березня звільнив історика і політолога, професора кафедри філософії Андрія Зубова через його критику російської політики щодо України.

Зокрема, Зубов у своєму блозі на LB.ua вказав на схожість дій РФ і нацистської Німеччини.

"Це рішення викликане тим, що Зубов А.Б. свідомо і неодноразово порушував Статут МДІМВ, Правила внутрішнього розпорядку та Положення МДІМВ про основні принципи корпоративної поведінки, які визначаються відомчою приналежністю МДІМВ до МЗС Росії", - сказано на сайті МДІМВ.

Повідомляють також, що 5 березня Зубову "у зв'язку з активізацією його публічних виступів з приводу подій в Україні і в Криму" було вручено офіційне повідомлення про неприпустимість таких висловлювань.

"Численні висловлювання та інтерв'ю Зубова А.Б. про події в Україні і про зовнішню політику Росії викликають обурення і здивування в університетському середовищі. Вони йдуть врозріз із зовнішньополітичним курсом Росії, піддають безоглядній і безвідповідальній критиці дії держави, завдають шкоди навчально-освітньому та виховному процесу", - сказано в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram