ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителів Криму без реєстрації виганяють з півострова

Вони повинні до 19 квітня виїхати за межі Росії

Жителів Криму без реєстрації виганяють з півострова

Жителі Криму,не зареєстровані на півострові, протягом місяця повинні виїхати за межі Росії.

Про це повідомила 26 березня на прес-конференції в Севастополі представник Федеральної міграційної служби Російської Федерації Вікторія Гичко, інформує севастопольське видання sevas.ua.

За її словами, всі жителі Криму, які не мають кримської реєстрації станом на 18 березня 2014 року, вважаються "іноземними громадянами" і повинні до 19 квітня виїхати за межі Росії, щоб потім в'їхати і на "законних підставах оформити посвідку на проживання".

Вікторія Гичко наголосила, що громадянами Росії визнаються громадяни України, що мають постійну реєстрацію на 18 березня, решта отримають статус "іноземних громадян", а іноземні громадяни повинні перебувати на території Росії на законних підставах.

"А якщо в них зараз немає таких документів, їм дається час, щоб вони покинули територію, потім в'їхали в Російську Федерацію й оформили всі необхідні документи", - повідомила чиновниця.

За словами представниці ФМС РФ, залишити територію необхідно протягом місяця з дня підписання Договору про приєднання Криму до Росії, в іншому разі осіб, які вчинили правопорушення, "притягнуть до адміністративної відповідальності".

Яке саме покарання загрожує "іноземним громадянам" в разі порушення цієї процедури, Вікторія Гичко не уточнила, пославшись на великий обсяг міграційного законодавства Росії, але зазначила, що в кожному конкретному випадку "будуть розбиратися", чи було правопорушення і чому скоєно. "Можливо, людина за станом здоров'я не змогла виїхати. Я не можу зараз говорити про те, чого ще не відбулося", - пояснила вона.

Нагадаємо, Європейський Союз заборонив видавати жителям Криму всі види європейських віз, включно із шенгенськими, в посольствах і візових центрах країн ЄС на території РФ. Візи до країн Євросоюзу будуть видавати тільки тим мешканцям Криму, які мають паспорт громадянина України, і лише на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram