ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці перерахували армії більш ніж 60 млн гривень

Акція "Підтримай Українську армію" стартувала 15 березня

Українці перерахували армії більш ніж 60 млн гривень
Фото: EPA/UPG

На рахунки Міністерства оборони України в рамках акції "Підтримай Українську армію" надійшло вже понад 60 мільйонів гривень від юридичних і фізичних осіб на допомогу Збройним силам України.

Про це повідомили в прес-службі

Міністерства оборони України.

Із цієї суми 57 млн 794 тис. гривень - грошові перекази на матеріально-технічне, решта - на медичне забезпечення Збройних сил України.

За допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер "565" на підтримку Української армії перераховано 11 млн 220 тисяч гривень (усі - на матеріально-технічне забезпечення ЗС України).

Окрім того, на рахунки Міноборони надійшло 17,4 тисячі доларів США і 19,4 тисячі євро. Після обов'язкового продажу іноземної валюти (50% від загальної суми) залишок іноземної валюти на рахунках Міністерства оборони України склав 8,7 тисячі доларів США (гривневий еквівалент - 91,1 тисячі грн) і 9,7 тисячі євро (гривневий еквівалент - 141,7 тисячі грн).

"Міністерство оборони, Збройні сили України висловлюють щиру подяку всім небайдужим громадянам, які долучилися до благодійної акції "Підтримай Українську армію" і продовжують надавати допомогу вітчизняним Збройним силам з метою підвищення їх боєготовності та зміцнення обороноздатності держави", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 березня Міноборони оголосило акцію підтримки Української армії. Гроші можна переказати, зателефонувавши на номер мобільного "565". Так абонент автоматично перераховує на підтримку армії 5 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram