ГоловнаСуспільствоЖиття

Російські окупанти і далі утримують у полоні українських військових

У полоні залишається капітан В'ячеслав Дем'яненко

Російські окупанти і далі утримують у полоні українських військових
Фото: Макс Левин

Незважаючи на обіцянку звільнити усіх викрадених українських офіцерів, російські окупанти своє слово не дотримали - у полоні залишаються кілька військових.

Про це повідомив керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук в Facebook з посиланням на оперативні дані групи "Інформаційний Опір".

"У полоні залишається командир севастопольської військової частини капітан 2 рангу Дем'яненко В'ячеслав. Ця людина зі своїми підлеглими до самого моменту свого викрадення боролася за інтереси нашої держави в Криму. Ми сподіваємося, що і Україна як держава, в свою чергу, виконає свій обов'язок перед своїм офіцером і громадянином, приклавши всі зусилля для його звільнення ", - написав він.

За даними "Центру журналістських розслідувань", зниклими або викраденими залишаються двоє військовослужбовців і троє активістів.

Зокрема, 23 березня був незаконно затриманий капітан 2 рангу В.Дем 'яненко, командир військової частини А4398 (м. Севастополь).

20 березня на вокзалі в Сімферополі затримали Івана Миколая, начальника прикордонного посту смт. Привітне (Алушта).

Крім того в полоні продовжують залишатися активісти Евромайдану Іван Бондарець і Валерій Ващук, які не виходять на зв'язок з 7 березня.

Раніше сьогодні з полону були звільнені два українських офіцери - Олександр Філіппов - капітан 2 рангу і підполковник Олександр Кальян.

26 березня були звільнені полковник Юлій Мамчур, командир 204 бригади тактичної авіації (аеродром Бельбек); генерал-майор Ігор Воронченко, заступник командувача ВМС України з берегової оборони; підполковник Дмитро Делятіцкій, командир батальйону морської піхоти ВМС України у Феодосії та його заступник по роботі з особовим складом Ростислав Ломтев.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram