ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україну з Криму прибувають російські військові в цивільному, - "Спільна справа"

Рух вимагає негайно розпочати ретельний огляд усіх осіб, які прибувають із Криму

В Україну з Криму прибувають російські військові в цивільному, - "Спільна справа"
Фото: EPA/UPG

Протягом останнього тижня із Сімферополя на материкову Україну масово відправляють російських військових у цивільному.

Про це повідомила прес-служба Громадського руху "Спільна Справа".

За інформацією Кримського відділення руху, їх відправляють і залізничним,і автотранспортом. При цьому українські прикордонники та митники не проводять серйозного контролю таких осіб, додали в прес-службі.

"Звертаємо увагу СБУ, Прикордонної та Митної служб на цей факт, вимагаємо негайно почати справжній ретельний огляд усіх осіб, які прибувають із Криму, передусім безпосередньо на кордоні з АР Крим", - заявили в "Спільній справі".

"Немає сумнівів, що російські військові можуть накопичуватися в окремих регіонах для фізичної підтримки проросійської "п'ятої колони" і виконання диверсійно-розвідувальних завдань, щоб створити гучні провокації на Сході та Півдні України, щоб остаточно дестабілізувати загальну напружену ситуацію, спричинити громадянські сутички, дати формальний привід РФ для чергових мілітаристських дій уже на материковій частині України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 березня керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив, що в прикордонних районах України та Росії з боку РФ перебуває близько 50 тисяч російських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram