ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму скасували частину приміських поїздів до України

Також скорочено маршрути трьох пар приміських поїздів

У Криму скасували частину приміських поїздів до України
Фото: http://www.volynpost.com

З 1 квітня 2014 скасовано частину приміських поїздів, що з'єднують анексований Росією Крим з материковою частиною України.

Про це повідомляє прес-служба Придніпровської залізниці.

"З 1 квітня 2014 керівництво Кримської дирекції залізничних перевезень (невизнаної Кримської залізниці) відмінило або скоротило маршрути курсування ряду приміських поїздів, що обслуговуються поїздами Сімферопольського моторвагонного депо", - йдеться в повідомленні.

В результаті прийняття цих рішень приміське залізничне сполучення з материковою частиною України змушене перериватися на станції Новоолексіївка, з Кримського півострова - на станції Солоне Озеро, що позбавляє людей, що проживають на території між Новоолексіївкою та Солоним Озером, можливості користуватися приміськими поїздами, - задзначили в прес-службі.

Зокрема, нелегітимне керівництво Кримської дирекції скасувало декілька приміських поїздів сполученням Мелітополь-Новоолексіївка-Мелітополь, а також скоротило маршрути трьом парам приміських поїздів сполученням Сімферополь - Новоолексіївка - Сімферополь ч/з станцію Солоне Озеро, ще двом парам - ч/з станцію Джанкой, а парі приміських поїздів сполученням Джанкой - Вадим - Джанкой змінили на маршрут Джанкой-Армянськ-Джанкой.

У свою чергу, Придніпровська залізниця, з метою виправити ситуацію, з 1 квітня призначила курсування двох щоденних приміських поїздів № 6915 сполученням Запоріжжя-2 - Сиваш та № 6914 Сиваш - Новоолексіївка, а з 2 квітня - ще двох поїздів № 6913 Новоолексіївка - Сиваш та № 6916 Сиваш - Запоріжжя-2, зі збереженням усіх зупинок на ділянці Мелітополь - Сиваш.

Для забезпечення приміського залізничного сполучення на ділянці Новоолексіївка - Джанкой Придніпровська магістраль звернулася до нелегітимного керівництва Кримської дирекції залізничних перевезень з наступними пропозиціями: призначити приміські поїзди на ділянці Мелітополь - Джанкой і Джанкой - Новоолексіївка зі збереженням усіх зупинок, або дві пари приміських поїздів на шляху прямування до станції Солоне Озеро зі збереженням усіх зупинок та забезпеченням пересадки пасажирів з цієї станції в обох напрямках.

Разом з тим, в прес-службі Придніпровської залізниці повідомили про відхилення даної пропозиції кримської стороною."До вирішення питання про організацію митно-прикордонного огляду на ділянці Новоолексіївка - Джанкой з документальним визначенням тривалості зазначеного огляду в складах приміських поїздів", - цитує прес-служба повідомлення офіційної відмови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram